Stamp vs Boblebad: Hva passer deg best?

Stamp eller boblebad

Før du tar den store avgjørelsen mellom stamp eller boblebad, vil du være avhengig av flere faktorer før du tar det store valget. Les gjerne vår anbefaling før du bestemmer deg. 

Hvor deilig vil det ikke være å benytte seg av en spa-helg sammen med dine kjære når man har behov for å ta det med ro? Hvem er ikke glad for å søke etter avslappende tilværelse når man trenger det mest? Da er det store spørsmålet; Stamp eller Boblebad?

Les også: Varm opp vinteren med Helsinki utendørs boblebad

– Stamp har innebygd vedovn

Det finnes store forskjeller mellom stamp og boblebad, selv om de fleste tror det fungerer ganske likt – Det stemmer ikke.

Badestamp, som vi er kjent med; er designet og laget av tre materiell. Du varmer opp vannet ved hjelp av en vedovn. Nå til dags lages det også stamper med plast eller glassfiber innvendig, da dette gjør det enklere å holde det rent.

Stamp eller boblebad boblebad
Skal massasjebad og bobler prioriteres når du skal ta et valg?

Boblebad er i utgangspunktet designet og laget av plast og kan fås blant annet i oppblåsbare løsninger eller som en tradisjonell jacuzzi. Boblebad, som navnet tilsier, sørger for å produsere bobler som gir kroppen massasje ved hjelp av en integrert pumpe. Boblene produseres også ved hjelp av luft og vann-dyser noe som gjør et boblebad avhengig av strøm.

Tradisjonell stamp

– Badestamp krever ikke strøm.
– Du har en vedfyrt ovn som varmer opp vannet.
– Stamp har ikke bobler og massasje-system.
– Kan holde ut i mange år uten å bli ødelagt.
– Kan få slitasje av sterkt vind og vær på vinteren.
– Du må slå på ovnen for å varme vannet.
– Ved og tennbriketter må kjøpes inn.
– Prisklasse: 20 000 – 50 000 kroner

Boblebad fra Boblespa.no

– Boblebad går på strøm.
– Pumpen varmer opp vannet.
– Boblebad har innebygd massasje-system.
– Du kan stille ønsket temperatur selv.
– Settes opp på kun 15 minutter.
– Kan pakkes sammen og flyttes.
– Enkelt å slå av/på før og etter bruk.
– Prisklasse: 3 990 – 12 990 kroner

Vedfyrt stamp
Vedfyrt stamp på en hytte uten strøm kan være et bra alternativ

– Stamp passer perfekt til hytter

Badestamp kan for veldig mange være følelsen av et godt og varm tilværelse. Mye av gleden ligger i at du benytter deg av et varmt bad i en autentisk opplevelse.

Dersom du ikke har tilgang til strøm på hytta er en stamp det beste alternativet. – Ikke noe tvil om det. En Badestamp kan også være et rimeligere innkjøp, da de er mindre kompliserte enn de integrerte boblebadene. Slike boblebad kan være svært kostbare og kan koste opp mot flere hundre tusener. 

Derimot, velger du Lay-Z-Spa, vil prisen være svært mye lavere. Du kan spare flere titusener på både vedlikehold og innkjøpspris når du velger Lay-Z-Spa. 

Har du også tenkt på at det krever mye ansvar når du kjøper en badestamp? Alt fra rengjøring til vedlikehold, fylle og varme vannet hver gang du skal bruke det. Hvordan skal du tømme vannet? Hvem skal montere boblebadet? Trenger jeg kran/lift? Husk at alle disse spørsmålene her må løses før du går til innkjøp av en badestamp!

Badestamp Helsinki plast
Lay-Z-Spa Helsinki ligner veldig på en badestamp. Les mer om Helsinki badestamp

– Boblebad, enklere valg?

Å eie et boblebad krever absolutt mindre tid på vedlikehold enn om du går for en stamp.

Elektrisk massasjebad er i motsetning til stamper svært enkle å holde rent takket være rense-systemet. Dette gjør det mye enklere for deg. Du slipper å bytte vann hver gang boblebadet tas i bruk. Det eneste du trenger å gjøre er å bytte filter.

Massasjebadet og boblene gjør mye av gleden til et boblebad. Kroppsmassasje har alltid vært en fordel for blant annet stive muskler og ledd, det er noe du ikke får opplevd ved å eie stamp.

Mer populært hjemme

Det er også normalt å plassere et boblebad hjemme i hagen, enn en stamp av tre. Det er sjeldent du ser naboen bade i en tradisjonell badestamp? Som regel, er det mest populært å eie et boblebad.

– 9 av 10 nordmenn hadde kjøpt boblebad kontra stamp etter en undersøkelse vi gjorde med våre kunder. 

 

Har du spørsmål?

KONTAKT OSS

 

Legg igjen en kommentar