Hvordan kan du selv bidra til å holde ditt boblebad friskt og rent?

Lay-Z-Spa St Moritz AirJet Jacuzzi

Det er svært viktig å være nøye med å holde det rent i boblebadet, slik at du og barna får en trygg og god opplevelse. Ditt boblebad har ulike systemer og utstyr som hjelper deg med dette, men du har selv ansvar for å følge vedlikeholdsrutinene.

#1: Forebygging 

Å forebygge at badet blir urent er en viktig faktor. Enkelt å greit:  

– Dusj før du bruker boblebadet

Et boblebad som kontinuerlig står med høy temperatur er det perfekte sted for bakterievekst. Alle avfallsstoffer og partikler vi gir fra oss gir grobunn for bakterier.

Å dusje før et bad er avgjørende…

Det er derfor veldig viktig å forebygge en eventuell bakteriekoloni. Selv om du er flink til å gjøre rent og rense vil forebyggingen være avgjørende. 

For å forebygge bakterievekst er det svært viktig at alle dusjer før de bruker massasjebadet. En person som ikke dusjer forurenser opptil 200 ganger mer enn en som ikke dusjer. Såpen må skylles av slik at det ikke dannes skum i boblebadet.

Oppblåsbart boblebad: Her finner du Lay-Z-Spa sine fantastiske modeller 

– Unngå mat og drikke i nærheten av spabadet

Det bør ikke nytes verken mat eller drikke mens man bruker spabadet. Hvis man allikevel ønsker det, bør man bruke tilbehør som minsker risikoen for forurensning og søl i ditt Lay-Z-Spa boblebad. 

Et rent og pent boblebad gir best opplevelse for barna.
Et rent og pent boblebad gir best opplevelse for barna.

Barn bør bruke toaletter før de bruker boblebadet for å minske risiko for uhell. Lokket må alltid være over badestampen når badet ikke er bruk. På denne måten hindrer man uvelkomne gjester og partikler å ta seg ned i boblebadet.  

Tips: Ved hjelp av en koppholder unngår du søl i boblebadet

Følges alle disse punktene vil rengjøring og rensing ha mye større effekt og vannkvaliteten blir betydelig mye bedre.

#2: Kunnskap

Vær nøye med å sette deg inn i hvordan ditt boblebad virker:

– Hvordan fungerer rensesystemet?

– Hva gjøres automatisk og hva må jeg selv gjøre?

Lay-Z-Spa filter rens
Lay-Z-Spa filter finner du her

Boblebadet ditt er utstyrt med rensefilter som hjelper deg å ta bort smuss og partikler. I tillegg må det brukes kjemikalier for å desinfisere vannet. Dette må du selv tilsette i vannet (ofte i form av pulver), eller du kan fylle i et automatisk system basert på sensor. Ditt boblebad kan også være utstyrt med saltvannsrensing, UV-rensing eller ozon-rensing. Her er det viktig å sette seg inn i hvilket system ditt boblebad er basert på og hva du selv må gjøre for å følge opp på best mulig måte.

Et annet viktig tips er å lese bruksanvisningen grundig. 

Video: Hvordan holde ditt Lay-Z-Spa rent

– Husk PH-verdien i vannet. 

PH-verdien måler hvor sur eller basisk badevannet ditt er. Hvis ikke PH-verdien i vannet er riktig, kan du risikere å skade varmeelementer, pumper og annet utstyr i boblebadet ditt. Det kan også gå ut over helsa, som f.eks hud og øye irritasjoner.

Følg nøye med hvordan du holder riktig PH-verdi i ditt boblebad:

#3: God gammeldags vask

Selv om boblebadet ditt sannsynligvis er utstyrt med en rekke tilbehør som gjør vannet friskt og rent så er ikke dette nok. Man må også, fra tid til annen, foreta en god gammeldags vask.

Lay-Z-Spa har en egen "Rense-kit" for å holde det rent i boblebadet.
Lay-Z-Spa har en egen «Rense-kit» for å holde det rent i boblebadet.

Badet vil før eller siden bli skittent og det har da behov for rengjøring. Da tømmer du enten hele boblebadet for vann og så skrubber og vasker det. Eller du kan delvis tømme karet før du starter å vaske og skrubbe. Sikringen må tas ut ved tapping av vann og du må ikke starte boblebadet om det ikke er vann i det.

Det anbefales ikke å bruke såpe-baserte rensemidler da dette kan produsere mye skum. Klorin og eddik er to gode alternativer. Hvis du ikke ønsker å bruke noe av dette, er varmt vann også et godt alternativ. Bruk myke og glatte rengjøringsredskaper, da du ikke vil risikere å lage hull og rifter i spabadet. For rengjøring og tapping av skjult rørsystem bør du søke etter pålitelig informasjon om dette i brukerhåndboka.

– Populært å bruke:

 

kr390.00

Rensesett fra Lay-Z-Spa. Håv, skurebørste og skurehanske. Holder boblebadet rent.

-20%
kr390.00

NYE, Merket med Orginal serienummer fra Bestway. Bedre filtrering, spesialdesignet så ingenting ting slipper gjennom og sørger for rent vann Enklere å rengjøre + lengre holdbarhet. Du slipper å måtte bytte ofte

-13%
kr129.00

Flyter i boblebadet. Fylles med nødvendige klor-tabletter. Lokket har barnesikring.

kr699.00

Holder badevannet rent. Alle kjemikalier du trenger i en pakke. Guide med tips og gode råd til vedlikehold.

Den optimale guiden til et rent og pent massasjebad

Vi har i vårt sortiment en rekke produkter som vil bidra til et rent og pent boblebad. Her kan du velge, vrake og kombinere. Bli kjent med din bruksanvisning for å finne ut av hvilke produkter som er ment for ditt boblebad. Våre produkter er testet og kvalitetssikret for å være skreddersydd til dette bruk.

Med SPA Start-Set får du renset badevannet på en enkel og effektiv måte. Her får du det du trenger for å holde badevannet rent. Alle kjemikalier som er anbefalt for å opprettholde riktige verdier i boblebadet, følger med i denne pakken. Her finnes også en guide med gode råd når det kommer til vedlikehold av massasjebad.

Har du spørsmål?

KONTAKT OSS