Hvordan ta vare på boblebad om vinteren

Hvordan ta vare på boblebad om vinteren

Alle våre boblebad-modeller fra 2021 og oppover kommer med Freeze Shield™-teknologi som sørger for at boblebadet også kan brukes om vinteren. Når temperaturen synker, vil teknologien aktiveres og produsere en strøm med varmt vann som balanserer badevannet.

Det beste er naturligvis å plassere boblebadet innendørs om vinteren, men har du ikke anledning til dette kan du fint bruke det utendørs dersom du tar noen forbeholdsregler. I denne artikkelen skal vi gå inn på hvordan du kan ta best vare på ditt boblebad på vinterstid.

Plassering og isolasjon

Lay-Z-Spa Milan AirJet Plus Boblebad
Lay-Z-Spa-modellene fra 2021 og utover kan alle brukes om vinteren med Freeze Shield™.

For å sørge for minst mulig varmetap om vinteren anbefaler vi å plassere boblebadet på en hevet plattform, slik at det ikke er i direkte kontakt med snø, is eller bakke. Plasseringen burde også være i et skjerme eller tildekket område, for å holde boblebadet fritt for regn, snø og vindnedkjøling.

For sikkerhetens skyld kan det være lurt å isolere boblebadet. Tips og råd til dette kan du få tak i på Lay-Z-Spa’s egen facebookgruppe for eiere av våre boblebad.

Bruk kjemikalier som normalt

Hvordan ta vare på boblebad om vinteren
Det er viktig å huske på å bruke kjemikalier, selv også om vinteren.

Om vinteren brukes boblebadet ofte sjeldnere enn hva det brukes om sommeren. Likevel er det viktig å opprettholde kjemikalierutinene for å sørge for at badevannet holdes sunt og friskt gjennom hele året. Ved bruk om vinteren vil det fortsatt samle seg opp hår, sminke og bakterier som alle må tas hånd om.

Les mer om hvordan du kan ta best hånd om boblebadet ditt her.

Skift filter regelmessig og rengjør utsiden

Hvordan ta vare på boblebad om vinteren
Lay-Z-Spa’s boblebad fungerer utmerket om vinteren. Varmt og godt, det blir vel ikke bedre?

I likhet med de andre årstidene, uansett bruk, må filteret byttes jevnlig for å holde pumpen intakt. Husk å la pumpen være på i minst 8 timer daglig for å sørge for optimal funksjon.

I kalde, mørke og fuktige vinterforhold kan skitt og smuss samle seg i ulike kriker og kroker. Sørg for å rengjøre utsiden av pumpen og boblebadets toppdeksel med varmt såpevann.

Toppdekselet og det oppblåsbare lokket forhindrer at smuss og skitt kommer inn i boblebadet, samtidig som varmen holdes inne, og burde av den grunn sjekkes regelmessig. Om nødvendig kan du justere spenningen i stroppene eller tilsette noe mer luft til lokket.

Kontroller regelmessig, og bruk boblebadet!

Hvordan ta vare på boblebad om vinteren
Lag deg en varm kopp kaffe, og nyt solen og boblebadet selv om vinteren!

Hvis boblebadet er sjeldent i bruk om vinteren, og du overlater Freeze Shield™-teknologien til å sørge for at vannet ikke fryser, er det viktig å regelmessig kontrollere vannstanden og pumpen for å sjekke at alt fungerer som det skal. Vi anbefaler ikke å la boblebadet stå ukontrollert over en lengre periode.

Synker temperaturen utendørs til under 4 °C, kan vannet fryse seg fast inne i pumpen og forårsake alvorlig skade. Vannkvaliteten vil og forverres, og det kan samle seg en mengde med mugg i pumpesystemet og boblebadet.

Har du en modell uten Freeze Shield™?

Hvordan ta vare på boblebad om vinteren
Det er én viktig ting å huske på dersom boblebadet ditt ikke har Freeze Shield™.

Hvis boblebadet er fra 2020 eller eldre, har det trolig ikke Freeze Shield™. Du må derfor i stedet holde øye med den automatiske nedstengningen som skjer 72 timer etter boblebadet har blitt skrudd på, og samtidig sørge for at boblebadet alltid er varmt for å forhindre nedfrysning av vannet.

 

Legg igjen en kommentar