Kan du nyte et spabad mens du er gravid?

Lay-Z-Spa for kvinner

Risiko og sikkerhetsbekymringer ved bruk av boblebad mens du er gravid:

For mange gravide høres det å slappe av i boblebadet ut som en fin måte å lette på muskelsmerter knyttet til svangerskapet. Hvis du er gravid er det viktig å være forsiktig når du velger massasjebad for avslapning og smertelindring. Badestamper kan forårsake hypertermi, som er unormalt høy kroppstemperatur.

Hva er bekymringene for å være gravid i en badestamp?

I følge Organization of Teratology Information Services (OTIS) kan en kroppstemperatur på 38 º C og oppover gi bekymringer under graviditet. Noen studier har vist økt risiko for fødselsdefekter hos spedbarn til kvinner som hadde økt kroppstemperatur i første trimester av svangerskapet.

American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) opplyser at det ikke anbefales å bli overopphetet i et boblebad under graviditet. ACOG anbefaler også at gravide aldri lar kroppens kjernetemperatur stige over 39 º C.

Selv om den spesifikke graden er forskjellig, vitner både OTIS og ACOG om bekymringen relatert til bruk av badestamp under graviditet. Spabad er ofte fabrikkprogrammert for å opprettholde en vanntemperatur på omtrent 40 ° C. Det tar bare 10 – 20 minutter i et boblebad på 40 ° C å øke kroppstemperaturen til 39 ° C eller høyere.

Les også: Vær trygg i ditt nye boblebad.

Er det lurt å slappe av i et boblebad når du er gravid?

Badekar vs. Badestamp?

Et varmt bad, som ikke er ubehagelig eller skåldende, er en tryggere måte å slappe av på under svangerskapet. I et badekar vil mye av overkroppen forbli ute av vannet, noe som gjør deg mindre sannsynlig å overopphetes. I tillegg begynner vannet i et bad å kjøle seg ned, i motsetning til en badestamp, noe som reduserer risikoen for ytterligere overoppheting.

Les også: Topp 5 tilbehør til Lay-Z-Spa boblebad

Gravid i et boblebad: Lønner det seg?
Gravid i et boblebad: Lønner det seg?

Redusere helserisikoen

Selv om forbundene ikke anbefaler å bruke boblebad under graviditet, har vi samlet noen trinn du kan ta for å redusere risikoen:

  • Programmér boblebadet på nytt for å opprettholde en lavere vanntemperatur.
  • Begrens tiden i et boblebad til 10 minutter eller mindre.
  • Overvåk temperaturen på vannet ved å dyppe et termometer i boblebadet.
  • Overvåk kroppstemperaturen din for å unngå overoppheting.
  • Vær oppmerksom på varseltegn som å bli ukomfortabelt varm eller hvis du slutter å svette.

 

Har du spørsmål?

KONTAKT OSS

 

Legg igjen en kommentar